Selecteer een pagina

Zakelijk Whatsapp

door okt 22, 2018Communicatie

Zakelijk Whatsapp

door okt 22, 2018Communicatie

Zakelijk Whatsapp op uw telefoon

A

ls zelfstandig ondernemer zult u hoogstwaarschijnlijk graag gebruik willen maken van zakelijk Whatsapp. Het is een gemakkelijke en snelle manier om te communiceren met uw klanten en kan veel tijd schelen ten opzichte van bellen of e-mailen.

Het gebruik van Whatsapp is de laatste jaren exponentieel gestegen, waardoor het gebruik van zakelijk Whatsapp eveneens zeer waardevol is geworden in de communicatie tussen u en uw klanten.

Wat hebt u nodig voor zakelijk Whatsapp?

F

eitelijk kunt u Whatsapp op meerdere manieren zakelijk gebruiken. Zo kunt u er voor kiezen om naast uw persoonlijke mobiele telefoon een extra zakelijke telefoon aan te schaffen met een telefoonabonnement. Op deze telefoon kunt u de Whatsapp applicatie installeren en koppelen met uw zakelijke telefoonnummer.

Het voordeel hiervan is dat u een los toestel hebt dat u desgewenst uit kunt zetten en/of thuis kunt laten als u zakelijk niet bereikbaar hoeft te zijn. Onze eigen ervaring is echter dat het niet altijd praktisch is om met twee telefoons rond te lopen.

Een effectievere manier om zakelijk Whatsapp te gebruiken is om een dual-sim smartphone aan te schaffen. Met een dual-sim smartphone kunt u namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, twee simkaarten gebruiken. Hierdoor bent u altijd bereikbaar op beide telefoonnummers met een enkel toestel. Onder aan dit artikel hebben wij diverse dual-sim smartphones voor u op een rijtje gezet. Ze zijn er in diverse prijsklassen, dus er is altijd wel een geschikt toestel voor u bij.

Hoe nu verder?

N

adat u beide simkaarten in de telefoon hebt geplaatst en het toestel helemaal hebt ingesteld naar uw wensen download u de reguliere Whatsapp applicatie. Log met een van uw telefoonnummers in bij de applicatie. Daarna download u de applicatie Parallel Space in de Playstore van uw telefoon. Met deze app kunt u andere applicaties klonen waardoor u op meerdere accounts tegelijk kunt inloggen. Dit kunt u dus zowel voor Whatsapp als voor andere applicaties gebruiken.

Er zijn uiteraard diverse applicaties beschikbaar in de Playstore waarmee apps gekloond kunnen worden, maar onze ervaring met Parallel Space is veruit de meest positieve. Parallel Space is volledig gratis te gebruiken en zeer gebruiksvriendelijk. De gratis versie van de app toont bij het opstarten wel een korte reclame, maar dit hindert niet tijdens het gebruik. Mocht u dit echter niet acceptabel vinden is er ook een betaalde versie verkrijgbaar waarbij de reclames verwijderd worden.

Nadat u de Parallel Space applicatie hebt geïnstalleerd opent u de app. Nu kunt u heel gemakkelijk de Whatsapp applicatie klonen door op het plusje te drukken en het Whatsapp icoon te selecteren. Voeg nu de snelkoppeling van de gekloonde versie toe aan het startscherm van uw telefoon. Log vervolgens in met het andere telefoonnummer. Op deze manier hebt u heel snel en gemakkelijk zowel privé als zakelijk Whatsapp op 1 telefoon ingesteld.

Web Whatsapp kan ook uitkomst bieden

N

aast het gebruik van zakelijk Whatsapp op uw telefoon via de applicatie, kunt u tevens via Whatsapp Web de berichtendienst gebruiken op uw desktop of laptop. U hoeft hiervoor enkel de website te laden.

Open nu de Whatsapp applicatie op uw mobiel en ga rechtsboven in de app naar instellingen en selecteer “Whatsapp Web”. U kunt nu de QR-code die te zien is in de browser van uw computer scannen, en et-voilà! U hebt Whatsapp op uw pc.

Het grootste voordeel van Whatsapp op uw computer? In onze ogen is het typen van langere berichten via een desktop of laptop, dus op een normaal formaat toetsenbord, vele malen sneller. En voor elke ondernemer geldt:

“Time is money!”

dual-sim smartphones

voor u op een rijtje

Boekhoudprogramma voor ondernemers

Boekhoudprogramma voor ondernemers

  Boekhouden? Je moet zelf je boekhouden! D e boekhouding doen is voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad. Het is een van die vervelende klusjes die er nu eenmaal bij horen wanneer je voor jezelf werkt. Natuurlijk kunt u de boekhouding van uw bedrijf...

Lees meer
Webhosting

Webhosting

Wat is webhosting? ebhosting is een dienst die ruimte biedt om alle benodigde informatie van een website op te slaan en toegankelijk te maken. Denk hierbij aan tekstuele informatie, afbeeldingen en andere bestanden. Webhosting wordt vaak...

Lees meer
Delen